Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τα σκατζοχοιράκια, το νέο μέλος, η πρώτη μου συνέντευξη, η τούρτα lila pause και ένα ακόμα βραβείο





Πολύ μεγάλος τίτλος ομολογώ! Αλλά πάει τόσος καιρός που λείπω από το μπλογκοσπιτάκι - και γενικότερα από τα κοινωνικά δρώμενα και τον έξω κόσμο- που δικαιολογημένα προσπαθώ να τα συμπιέσω.
Δηλώνω λοιπόν και πάλι παρούσα και όσο πιο περιεκτικά θα σας εξιστορήσω όλα όσα βίωσα αυτό το διάστημα. Και λέω περιεκτικά όχι γιατί δεν έχω όρεξη για ακατάπαυστη πάρλα αλλά ο χρόνος πιέζει...και αν αρχίσει να κλαίει τρέχω και δεν φτάνω..

Καλώς ορίσαμε το νέο μέλος πριν ένα μήνα, Όλα πήγαν κατ'ευχήν και πλέον είμαστε τρεις κοριτσάρες που φροντίζουμε έναν μπαμπά. Σαν ακόμα μία καρέτα-καρέτα μετανάστευσα  και εγώ για να γεννήσω, καθώς στη χώρα που ζούμε τα νοσοκομεία είναι μόνο κτίρια που πρέπει να συντηρηθούν. Δεν θα γκρινιάξω όμως, όχι γιατι δεν σφίζω από ορμόνες που περιμένουν να ξεσπάσουν, αλλά για τον χρόνο που λέγαμε...! Απόλαυσα όμως όλη την παραμονή και την προσμονή και θα είναι σίγουρα μια περίοδος που πάντα θα θυμάμαι με γλυκές αναμνήσεις. Οι μέρες μου είναι πλέον (ασφυκτικά) γεμάτες και θα ζητήσω συγνώμη από τις διαδικτυακές φίλες που δεν τις παρακολουθώ στενά. Να ξέρετε όμως πως τις ατελείωτες νύχτες θηλασμού διαβάζω άρθρα σας και ας μην εμφανίζομαι!

Πιτσιφρίκι και νέο μέλος (παρατσούκλι έρχεται σύντομα) με κάνουν και χαμογελώ. Και να ξεχνάω τους κύκλους κάτω από τα μάτια, το λευκό σχεδόν διάφανο δέρμα, το μαλλί που έχει μόνιμα το ανέμελο look, και το διακριτικό άρωμα μωρού-γαλατίλας!  Σε όσες δεν έχετε γίνει μανούλες να πω οτι δεν είναι αυτή η εικόνα η ευτυχία..αλλά το χαμόγελό τους..οι φωνούλες τους..το μοναδικό τους βλέμμα..και πολλά ακόμα που δεν περιγράφονται με λέξεις. Αναναρωτιέστε και εσείς ,όπως πολλοί,  που βρίσκω το κουράγιο με δύο μωρά, ατελείωτα ξενύχτια, μαγείρεμα, καθάρισμα και όλα τα συναφή? Ειλικρινά θα σας πω πως ούτε εγώ ξέρω. Δεν μου το είχα! Θα καταλήξω πάλι στο κλισέ που πάντα λέω : η αγάπη έχει μεγάλη δύναμη. Και η δύναμη από την αγάπη φέρνει ευτυχία. Αυτό ζω. Την απόλυτη ευτυχία.
 Ανεκτίμητη βέβαια και η βοήθεια του κοριτσομπαμπά μας..


Έδωσα και την πρώτη μου συνέντευξη! Αμέ! Και θέλω να ευχαριστήσω την Μαρίνα και την Όλγα για την ευκαιρία που μου δώσανε όπως επίσης και για το βραβείο. Ρίξτε μια ματιά εδώ ! Κερνάμε και τέλεια τούρτα lila pause! Θα σας απορροφήσει το blog τους με τα εξαιρετικά και ενδιαφέροντα άρθρα τους! Είμαι σίγουρη. Όπως επίσης να ευχαριστήσω και για το δεύτερο βραβειάκι την Μαρία από το υπέροχο Ιδέες για διακόσμηση. Θα ενθουσιαστείτε με τις προτάσεις της και θα πάρετε ένα σωρό υπέροχες ιδέες για το σπίτι σας και όχι μόνο. 



Πάμε στα σκατζοζοιράκια! Πρόκειται για πεντανόστιμα μπισκοτάκια, πολύ εύκολα, με λίγα υλικά, που δεν λείπει η σοκολάτα εννοείται. Και με δυο παιδιά πως θα μπορούσαν να μην έχουν παιχνιδιάρικο σχήμα? Ότι πρέπει και για σκηνικό με τις πρώτες βροχές...Καλό φθινόπωρο!


Υλικά : 


  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό 
  • 100 γραμ. κορν φλάουρ - νισεστέ
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 1 βανιλίνη
Για την επικάλυψη 
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση :

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο μέχρι να γίνουν μια τριφτή ζύμη.
  2. Πλάθουμε σχηματάκια σκατζόχοιρου
  3. Ψήνουμε στους 180o c για 15-20 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν
  5. Βουτάμε το πίσω μέρος στη λιωμένη κουβερτούρα και αμέσως μετά στην τρούφα.
  6. Σχηματίζουμε με οδοντογλυφίδα μάτια και μύτη.
  7. Έτοιμα!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου