Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Oreo..από σπίτι a la whoopie pie



Τελικά είναι καλύτερες οι στιγμές που δεν έχω χρόνο ούτε για σκέψεις! Γιατί αν τυχόν αρχίσει ο συνειρμός φτάνω να έχω κατακλιστεί από άγχος και πανικό. Έτσι λοιπόν στις στιγμές αυπνίας λόγω ορμονών σκέφτηκα οτι στη ζωή μας το 1/3 το περνάμε στη δουλειά. Οι τυχεροί σαν εμένα δηλαδή γιατί υπάρχει κόσμος που δουλεύει πολύ παραπάνω ή και δυστυχώς καθόλου σε τέτοια εποχή που ζούμε. Το άλλο 1/3 το αφιερώνουμε στον ύπνο. Εδώ άλλοι είναι τυχεροί γιατί δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία μου φορά που κοιμήθηκα τόσο. Μας μένει λοιπόν 1/3 της ζωής μας για να ζήσουμε!!!





Μας μένουν λοιπόν 8 ώρες για να χωρέσουμε τόσα πράγματα!! Να παίξουμε με τα παιδιά μας, να τους μάθουμε πράγματα, να τα φροντίσουμε, να μαγειρέψουμε, να καθαρίσουμε, να δημιουργήσουμε, να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, να δούμε τους φίλους μας, να χορέψουμε, να βγούμε βόλτα, να ενημερωθούμε, να διαβάσουμε, να πιούμε μπυρίτσα με τον σύντροφο μας, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε, να πάμε σούπερ μάρκετ να..να...να...και είναι μόνο αυτά που τα κάνουμε καθημερινά!! Και πόσα ακόμα! Εσείς πόσα προλαβαίνετε σε ένα 8ωρο??





Τέτοιο πρόγραμμα μόνο ενέργεια χρειάζεται. Και μπόλικη γλύκα για να ανταπεξέλθεις σε όλα με γλυκιά διάθεση και επιτυχία. Αυτό το ρόλο ήρθαν να αναλάβουν τα γλυκάκια αυτά! Είναι μαλακά μπισκότα με κρέμα ενδιάμεσα βασισμένα στο γνωστό μπισκοτάκι oreo. Παρόμοια με τα αμερικανικά whoopie pies. Σοκολατένιο μπισκοτάκι μαλακό που αγκαλιάζει την κρέμα βανίλιας και θυμίζει πολύ το oreo. Αν πάλι προτιμήσετε να αγοράσετε τα μπισκοτάκια και όχι να φτιάξετε να ενημερώσω οτι θα χάσετε τις αγκαλιές, τα φιλάκια και τα 'μμμ''. Εσείς επιλέγετε. Tο μπισκοτάκι μπορεί να γίνει άνετα και παγωτό σάντουιτς βάζοντας ενδιάμεσα παγωτό αντί για κρέμα. Αρπάζετε λοιπόν ένα και το απολαμβάνετε για να πάρετε δυνάμεις. Και αν σας άρεσε...αρπάζετε άλλο ένα. Έτσι για το γιόλο. ;)


Συνταγή από εδώ

Υλικά :


  • 160 γραμ. αλεύρι
  • 43 γραμ. κακάο
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 115 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα :
  • 100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Κερκύρας για πιο λευκό αποτέλεσμα)
  • 210  γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση :

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (και τις δυο) για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε άλλα 3. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε στη χαμηλότερη ταχύτητα για 1 λεπτό.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C
  6. Πλάθουμε μπαλάκια με μείγμα ίσο με δυο κουταλάκια του γλυκού (τα μέτρησα και βγαίνουν 20 γραμ. το κάθε ένα) .Βγαίνουν 28 μπισκοτάκια, δηλαδή 14 σάντουιτς.
  7. Τα πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα μας να πλατύνουν ελαφρώς!
  8. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
  9. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Η κρέμα μας είναι έτοιμη μετά από 2 λεπτά χτύπημα. 
  10. Βάζουμε κρέμα στην εσωτερική πλευρά ενός μπισκότου και ενώνουμε με ένα άλλο. 
    Σημείωση : Διατηρούνται εκτός ψυγείου κλεισμένα σε τάπερ για 1 εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου