Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τέλειο κέικ σοκολάτας με κακάο

                         






Καλημέρα καλημέρα!!
Πρωινό Κυριακής..
Τί σημαίνει αυτό? Θες να χουζουρέψεις στο κρεβάτι και να μην σηκωθείς όλη μέρα. Άλλωστε πρέπει να συγκεντρώσεις δυνάμεις για την εβδομάδα που έρχεται. Μόνο δυο λόγοι σε κάνουν και αλλάζεις γνώμη : ένα υπέροχο πρωινό όπως και αυτό το κέικ και λόγοι ανωτέρας βίας (όσοι είστε γονείς έχετε καταλάβει ακριβώς τί εννοώ). Πριν οι κακόβουλοι σκεφτούν ''σιγά ρε κοπελιά, για σένα κάθε μέρα Κυριακή είναι αφού δεν δουλεύεις'' να διακόψω την σκέψη τους λέγοντας πως δεν θίγουμε τέτοια θέματα...Πλησιάζει η στιγμή που επιστρέφω στη δουλειά γι'αυτό αλλάζουμε θέμα τώρα!
 Μιας και μίλησα για την δουλειά με συγκίνησε και με χαροποίησε ιδιαίτερα η ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μου για την ενίσχυση της κιβωτού του κόσμου και των παιδικών χωριών s.o.s. Γνωρίζεται την κιβωτό του κόσμου?  Είναι ένας μη  Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που στηρίζει και φιλοξενεί παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης. Η δράση του πάτερ Αντώνιου είναι αξιοθαύμαστη αφού έχει αφοσιωθεί στο έργο του με όπλο την αγάπη. Πολλές φορές όμως η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί. Χρειάζεται και η κάλυψη των βασικών αναγκών ενός παιδιού σε βιολογικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο. Εδώ καλούμαστε εμείς που μπορούμε να βοηθήσουμε χωρίς να αφιερώσουμε τίποτα περισσότερο από 2 λεπτά από το χρόνο μας και 2,46 ευρώ με μία κλήση ή sms στο 19888 . Κίνητρο και σε μας θα είναι η αγάπη. Δεν θα θελα να αναφερθώ στο ποσό γιατί είναι πολύ μικρό, ακόμα και αν το στερηθούμε, αλλά πολύ μεγάλο για να καταφέρει να δώσει χαρά και χαμόγελα σε πολλά παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα παιδικά χωριά s.o.s έχουν αναλάβει εξίσου δύσκολο έργο. Παιδιά χωρίς γονείς, κακοποιημένα ή εγκαταλελλειμένα έχουν βρεί στέγη, φροντίδα και αγάπη σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Και εδώ μπορούμε να βοηθήσουμε. Για ψάξτε καλύτερα στα ντουλάπια σας...μήπως τελικά υπάρχει κάτι που εσείς μπορείτε να στερηθείτε ή δεν το χρειάζεστε άλλο και θα κάνει χαρούμενο ένα παιδάκι που το έχει ανάγκη? Πιστέψτε με, αφού βοηθήσετε θα νιώσετε καλά.
Αυτά. Πάμε τώρα στο κέικ μας γιατί τους ακούω που ξύπνησαν και παίζουν και ζηλεύω. Ένα κέικ που μένει μαλακό και αφράτο! Όσες μέρες και αν περάσουν. Και αν νομίζετε οτι θα περάσουν πολλές γελιέστε. Τόσο σοκολατένιο που τα αισθήματα ευφορίας δεν αργούν να έρθουν! Εθιστικό επίσης! Θα σας κάνει να υποσχεθείτε πολλές ώρες γυμναστικής κάθε φορά που πάτε για το επόμενο κομμάτι! Μπορείτε εννοείται να αθετήσετε την υπόσχεση σας έχοντας την απόλυτη κατανόηση μου. Και το καλύτερο? Απλά υλικά, χωρίς βούτυρο ή πολλά αυγά. Τέλειο? 
Και πάλι καλημέρα!






Υλικά :

  •  400 γραμμ. ζάχαρη
  • 220 γραμμ. αλεύρι
  • 75 γραμμ. κακάο
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 βανίλια 
  • 2 αυγά 
  • 200 ml γάλα 
  • 100 γραμμ. ηλιέλαιο
  • 200 ml νερό βραστό


Εκτέλεση :

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  2.  Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κακάο.
  5. Με μια πλαστική κουτάλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  7. Ψήνουμε για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει ελαφρώς.

Σημειώσεις : 
  • Μπορούμε να γαρνίρουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη ή για τους σοκολατομανείς με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας ξύδι στο γάλα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου